Airco

Aircoservice

Waarom is onze aircoservice belangrijk voor uw auto? Bijna alle moderne auto’s zijn voorzien van een airco, zodat u comfortabel, geconcentreerd en ontspannen kunt autorijden. Zomers houdt de airco uw auto lekker koel en in de winter droogt deze de lucht wat en voorkomt dat de ramen beslaan. Een aircoservice zorgt er dan ook voor dat uw airco optimaal blijft werken.

Een aircoservice duurt gemiddeld 45 a 60 minuten. Bij een reparatie aan het aircosysteem duurt dit uiteraard langer.

“Ook uw airco heeft onderhoud nodig. Laat uw airco daarom regelmatig controleren.”
Een aircosysteem in niet onderhoudsvrij. een goedwerkende airco verliest 8% tot 10% koudemiddel per jaar. Dit kan de werking van de airco op den duur teniet doen. Een tekort aan koudemiddel kan daarnaast de compressor van de airco beschadigen, doordat deze te weinig wordt gesmeerd. Laat de airco door ons op tijd controleren om zodoende verminderde werking of beschadigingen te voorkomen.

Wij kunnen voor vrijwel ieder automerk de aircoservice uitvoeren.

WAT DOET DE MONTEUR TIJDENS DE AIRCOSERVICE?

Het begint allemaal bij de aircocontrole. Er wordt gekeken hoeveel ‘koudemiddel’ er nog aanwezig is en of dat aan de minimale eis voldoet. Bij te weinig koude middel kan bijvoorbeeld de compressor beschadigd zijn of een lekkage aanwezig zijn. Vervolgens kijkt de monteur of alle onderdelen nog in goede conditie zijn. Wanneer dit gecontroleerd is geeft de monteur een advies over eventueel onderhoud of reparatie. Stinkt de airco nou een beetje? Dan kan het zijn dat de interieurfilter ook vervangen moet worden, dit gebeurd ook al vaak tijdens een kleine of grote beurt.